Voor wie?

Ons zorgcentrum richt zich met name op het ondersteunen, begeleiden en verzorgen van dementerende ouderen of ouderen met lichamelijke klachten.

Mensen die beginnen te dementeren of lichamelijke klachten hebben, verliezen hun regie waardoor ze de greep op hun dagelijks leven kwijt dreigen te raken. Eenzaamheid is dan vaak het gevolg.
Voor hen is het belangrijk om dagelijks activiteiten te hebben. De PrinsHoeve kan dit bieden.

Nieuw voor de omgeving van Musselkanaal en Valthermond is dat er naast dagopvang ook de mogelijkheid is tot kleinschalig wonen. De PrinsHoeve heeft momenteel binnen haar woonproject 11 appartementen ingericht speciaal voor dementerende ouderen of ouderen met complexe lichamelijke zorg.
(De wooncapaciteit gaat in oktober 2014 uitbreiden naar 24 appartementen en 2 kdo kamers)

Zowel de dagopvang als het wonen is gericht om zo dicht mogelijk bij de dagelijkse dingen te blijven.


Dagopvang

Er is plaats voor 15 gasten. Zowel gediplomeerd personeel als vrijwilligers dragen zorg voor de dagelijkse begeleiding en ondersteuning.
Dit betekent dat we veel aandacht hebben voor onze gasten. Genoeg te doen op de dagopvang.
De moestuin en de aanwezige dieren zijn het middelpunt van ons zorgcentrum. Daar zullen onze gasten bij mooi weer een groot gedeelte van de tijd doorbrengen en blijven ze contact houden met de wereld om hen heen. Op deze manier zien ze o.a. welk seizoen het is. Wanneer je veel binnen zit raak je het gevoel van tijd gemakkelijk kwijt.

Onze gasten mogen mee helpen in de tuin, maar alleen er van genieten mag natuurlijk ook.

     Niks moet, alles mag


Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen speelt in op de vraag naar vertrouwdheid, geborgenheid en veiligheid van mensen met dementie en/of mensen met complexe lichamelijke klachten. Onze clienten wonen in een normale woning waarin gebruikelijke en huiselijke activiteiten plaatsvinden. Op deze manier kunnen onze clienten hun eigen vertrouwde leven kan voortzetten. Daar gaat het om bij kleinschalig wonen.

De begeleiding, ondersteuning en zorg wordt gegeven door gekwalificeert personeel.